Dunheid en prachtige vormen: hoe de mode voor vrouwelijke schoonheid is veranderd

Als u zich zorgen maakt dat uw figuur niet perfect is, moet u niet tevergeefs zijn. De kanonnen van schoonheid veranderden zo vaak in de geschiedenis van de mensheid, wat te praten over elk echt ideaal, tenminste naïef. Laten we uitzoeken welke functies op verschillende tijdstippen in de mode waren en waarom.

Behoort u tot die 80% van de mensen die niet lang niet naakt naar zichzelf kunnen kijken zonder verdriet? Of voor die 40%die seks hebben zonder zich volledig of alleen in het donker uit te kleden?

We maken ons zorgen over elke “imperfectie” van het uiterlijk, onszelf gemakkelijk met diëten en complex. Te grote sociale en culturele druk – reclame, fabrikanten en vele anderen dicteren aan vrouwen hoe ze eruit moeten zien.

Maar we klommen te ver in het nastreven van al het ideaal en vergeten de simpele waarheid: we hoeven voor niemand mooi te zijn en overeen te komen met iemands ideeën over het mooie. Bovendien zijn deze ideeën niet consistent.

Vruchtbaarheid en moederschap

In de afgelopen eeuwen zijn er weelderige vormen of harmonie in mode geweest. En er zit een bepaald patroon in.

De oudste vrouwelijke beeldjes uitgehouwen uit bot- en zachte rotsen, in de regel, demonstreren grote borsten, afgerond (helemaal niet plat!) de maag en uitstekende kont. Figuren van de oude venus personifieerden het vermogen van het vrouwelijke lichaam om te dragen en kinderen te boren. Er wordt aangenomen dat ze worden geassocieerd met de cultus van vruchtbaarheid.

Ernstige schokken, zoals wereldwijde oorlogen, epidemieën, sterke honger en anderen, leidden tot een sterke afname van het aantal mensen. De dreiging van uitsterven van de soort leidde tot de noodzaak van verspreiding. Daarom kwamen na de oorlogen en de Pandemius vrouwelijke figuren met prachtige vormen, die het idee van het moederschap suggereren, in de mode.

Deze periodes werden vervangen door anderen wanneer er geen actieve toename van het aantal menselijke ras nodig was. En toen werd de minder “geschikt” voor de vruchtbaarheid (vanuit een biologisch oogpunt) van vrouwelijke figuren als sexy beschouwd – subtiel, met kleine borsten. Dus, een verdund, spiritualisatie, pijnlijk schoonheid van schoonheid is kenmerkend voor esthetiek en de middeleeuwen, en Europese decadentie, en onze tijd.

Tegen het begin van de XXI -eeuw overschreed de bevolking van de planeet 7 miljard mensen. We leven in saai, het niveau van achtergrondgeluid is te hoog – dergelijke omstandigheden dragen niet bij aan het verhogen van het geboortecijfer, actieve voortzetting van het geslacht. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de uiterlijk vrouwelijke en mannelijke lichamen steeds meer vergelijkbaar worden.

Kleine borst versus weelderige vormen

  • In het oude Egypte De hele bevolking was gelegen op een smalle strook land langs de rivier de Nijl, grote steden werden overbevolkt. De overlevende muurschilderingen van de Egyptische piramides vertegenwoordigen Amerikaanse vrouwen vergelijkbaar met jongens: lang, met smalle heupen, platte borsten, lange benen.
  • In het oude Griekenland De stedelingen leefden in een klein beleid, het grootste deel van de bevolkingsboer buiten de steden. Vrouwenbeelden die op ons zijn gekomen – slank, met matige rondheid – puffen van gezondheid.
  • In het middeleeuwse Europa tegen het midden van de XIV -eeuw Er hebben al ongeveer 100 miljoen mensen gewoond. Dit leidde tot chronische honger, monsterlijk ongemak en extreme drukte van mensen in woningen. En als gevolg daarvan kwamen dunne schoonheden in de mode.
  • Tegen het begin van de 15e eeuw Epidemieën, honger, oorlogen, steden en dorpen. De bevolking van Europa is minstens de helft gedaald. Met zo’n afname van de bevolking was het natuurlijk onmogelijk om bleke subtiele locaties te blijven aanbidden. Ze begonnen schoonheid alleen te zien in zeer prachtige figuren, wat merkbaar is uit de schilderijen van Rubens of de creaties van Michelangelo.
  • In de XIX eeuw De bevolkingsdichtheid in Europa bereikte geleidelijk een pre -crisis -niveau, en de dames begonnen opnieuw bleek te worden, af te vallen en kleiner. Lage vrouwen met een kindergezicht en een vrouwelijke figuur overdreven door een korset en crinoline, evenals kleine handgrepen en benen, werden als schoonheden beschouwd.
  • Na de oorlog van 1812 In de tweede helft van de 19e eeuw werden vrouwen met brede heupen, volle en sterke borsten, in staat om geboorte te geven en kinderen te voeden als schoonheden.
  • In de xx eeuw Vanwege de twee wereldoorlogen en economische crises, sprong de idealen van vrouwelijke schoonheid van pijnlijke onorexde dunheid naar zachte volheid.
  • In 1912 Archeologen groeven een buste van Nefertiti – en de wereld bevroor van genot. Hier is het – perfecte fragiele schoonheid! Als het in de materialistische XIX -eeuw werd ontdekt, zouden ze er niets moois in hebben gevonden, ze hebben het verslagen en hadden ze er geen spijt van. En aan het begin van de vorige eeuw zag het er absoluut passend uit, terwijl de volle dames van Rubens -.

In de xx eeuw zwaaide de “slinger” nog sneller. Mode voor verschillende vrouwelijke afbeeldingen veranderd elk decennium.

“Girls Like Boys”

Tegenwoordig zijn mannelijkheid en vrouwelijkheid gemengd, wat aanleiding geeft tot beelden van vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen. Kijk om dit te controleren gewoon naar de nieuwste collecties die worden gepresenteerd door beroemde modehuizen.

Vrouwelijke jongens en meisjes met een jongensachtige figuur zijn in trek in het modelleringsbedrijf. Het moderne schoonheids ideaal was een hoog lang benen androgeen met platte borsten, smalle heupen en een onpartijdig gezicht.

De grootste en meest respectabele warenhuizen van Europa en Amerika openden afdelingen met kleding zonder duidelijk geslacht, parfums en cosmetische zorg, geschikt voor beide geslachten. En dit is niet zoals unisex van de jaren negentig: we hebben het niet over universaliteit, maar over het verwijderen van labels van zowel mensen als van dingen. Dit is het recht om jezelf te zijn. Vrijheid, individualiteit, afwijzing van het raamwerk – dit alles gaat goed met de nieuwe canons van schoonheid op de catwalks, Cialis Professional en met de nieuwe perceptie van geslacht.

Nog minder stereotypen

Ooit maakten de eerste vrouwen die een broek opzetten in plaats van een rok een revolutie in het publieke bewustzijn. Tegenwoordig blijven mensen stereotypen opgeven in “vrouwelijke” en “mannelijke” schoonheid.

Jared Leto treedt op in kilts en damesrokken van Gucci. Will Smith Jaden’s zoon voert rap uit en weigerde zijn broek, omdat hij ‘hot’ was. Een andere rapper, Kanye West, verscheen herhaaldelijk voor het publiek in een leren rok.

Het mengen van vrouwelijke en mannelijke in de schoonheidsindustrie weerspiegelt de algemene ideologische neiging. De biologische vloer mag geen reden zijn voor discriminatie en kunstmatige beperkingen. Iedereen die mooi wil zijn, kan elke interpretatie kiezen van de schoonheid die hij leuk vindt. Dit betekent niet dat hij van nu geen man is of niet een vrouw.

Waar de slinger zal slingeren en welke vrouwelijke beelden na 20 en 50 jaar in de mode zullen zijn, is het onmogelijk om te voorspellen. En niet zo belangrijk. Het belangrijkste is om de stereotypen weg te gooien en trouw te blijven aan jezelf. Elke vrouwelijke figuur was, is en zal iemands ideaal van schoonheid zijn.

Share This